Nederland

Team

De distributieafdeling van Discovery Networks Benelux bestaat uit Mertijn de Nooijer, Maarten van Oeveren en Elisabeth van Wulfften Palthe. Zij zetten de distributiestrategie uit voor de komende jaren, onderhandelen distributiecontracten met distributeurs, informeren hen over de technische aanlevering van de zenders en initiëren en organiseren marketing en sales acties.

Distributie

Het distributieteam heeft dagelijks contact met zijn distributiepartners over alles wat te maken heeft met de doorgifte van de zenders.

De basis van de strategie van Discovery Network Benelux is dat zowel Discovery Channel, TLC en Eurosport zowel analoog als digitaal in 100% van het aantal huishoudens te zien is. In het geval van ID gaat het om de zogenaamde digitale basisdistributie en in het geval van de overige digitale zenders (Discovery Science, Discovery World, Animal Planet en Eurosport 2) om distributie in een extra pakket.

Naast de lineaire zenders maakt Discovery Networks bij een groeiend aantal distributiepartners een selectie Video On Demand beschikbaar, en is het mogelijk om additionele rechten zoals catch-up tv/uitzending gemist, NPVR, TVE en Start-Over toe te voegen.

Technische Aanlevering

Een groeiend aantal van de zenders die Discovery Networks in de Nederlandse markt voert, is specifiek op Nederland gericht en wordt rechtstreeks via glasvezel vanuit Discovery aangeleverd op de Mediagateway in Hilversum. De pan-Europese zenders worden via satelliet aangeleverd op de head-ends van onze distributiepartners.

Voor al uw vragen over distributiemogelijkheden, marketingacties en de technische aanleverspecificaties van onze zenders, kunt u contact opnemen met: Elisabeth_van_wulfften_palthe@discovery.com